Újdonságok
érdekességek
Piszkos ügy

Minden háztartás bevásárlólistáján szerepel, a legtöbben pedig legalább egyszer már veszekedtek valakivel miatta. A vécépapírról van szó, ami egyáltalán nem olyan hatékony, mint hinnénk.

– Zavarba ejt, hogy tudom, milliók járkálnak az utcán piszkos ánusszal, miközben azt hiszik, tiszták – idézi a Mirror Rose George-ot, a The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters (A nagy szükséglet: az emberi végtermék kimondhatatlan világa, és amiért ez számít) szerzőjét, aki felhívja a figyelmet arra, hogy a bidék sokkal nagyobb szolgálatot tennének, mint a papírgurigák. Nem csak kevesebbet ártanak a környezetnek, de az alfelünket is kímélik, ezen kívül a víz sokkal alaposabban tisztít, mint egy papírtörlő.

Alternatív megoldás lehet babapopsitörlővel megoldani a kérdést. Ennek a módszernek a celebek között is akad követője; Will.i.am egyszer az Elle magazinnak fejtette ki nézeteit e rendkívül fontos kérdéssel kapcsolatban: „Itt a bizonyítékom, hogy miért kellene popsitörlőt használni. Vegyünk egy kis csokit, kenjük szét a fa padlón, és próbáljuk meg papírtörlővel feltakarítani. A csoki ott marad majd a repedésekben.”

Forrás:www.blikk.hu